Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Demoparty i Nittedal

Publisert: Mandag 2003-11-10. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

I helgen var jag på ett demoparty i Nittedal strax norr om Oslo. Träffen arrangerades av TDS och huvuddelen av besökarna var medlemmar i den norska gruppen Creators.

Ett tiotal personer på alldeles för liten yta, med massvis med Commodore 64 och 128 i gång samtidigt, det är grejer det! En Atari var också representerad. Själv producerade jag tre ”charsets” (fonter) i olika storlekar under helgen, varav två förmodligen kommer att användas i partydemot. Och så skrev jag naturligtvis lite skrolltext också, skulle bara fattas annat.

En höjdpunkt var när några deltagare tog med sig sin projektor så att vi kunde titta på demo på extrem storbild (vilket i och för sig för med sig att man tydligt ser begränsningen i 320×200 bildpunkter), samtidigt som ljudet var kopplat till en ordentlig ljudanläggning. Frågan var om det var lika populärt hos de som bodde en trappa upp när vi drog upp ljudvolymen klockan fyra på morgonen...

Bilden intill visar storbildsanläggningen under intrimningen, med ett litet utdrag ur det demo TDS kodade under träffen. Vi fick senare upp ett lakan som filmduk så att vi slapp projicera över dörrkarmen, något som syns tydligt i högerkanten på den här bilden...

Foton, släpp och reportagesidor kommer vid ett senare tillfälle, just nu jobbar jag med att återställa dygnsrytmen.

Och imorgon ska jag se Matrix Revolutions på ännu större duk på Colloseum. Efter en helg med assemblerkod och bildpixlande så känns det som det passar bra.

[Uppdatering: Bilder här]

[6510-assemblerkod projicerad på en vägg]

Kategorier: bilder, programvare, reiser. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se