Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Lögn, förbannad dikt och statistik

Publisert: Lørdag 2003-11-01. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Idag fick jag ett brev från norska statistiska centralbyrån där de ville ha mig (ja, just mig – ”Vi kan ikkje erstatte deg med ein annan”) att svara på en undersökning om hälsa inom utsatta yrkesgrupper. Tydligen står jag klassificerad som ”IT-konsult” i deras register, vilket väl är nästan rätt åtminstone, och den gruppen var en av de som de valt ut att svara på undersökningen (1000 IT-konsulter av totalt 8000 deltagare).

En del frågor var enkla att besvara, men det var en jag fastnade speciellt på. Vad svarar man på det här?

”Känner du att du har positivt inflytande på andra människors liv genom det du gör i jobbet?”

Hallå? Jag skriver vävläsare! Det är inte som om jag gör något viktigt, som min bror som jobbar som sjuksköterska.

Positivt inflytande på andra människors liv... Tja, i och för sig, vissa verkar ju tycka om produkten i alla fall. Men positivt inflytande?

Fast det är i alla fall kul att få vara med, och om jag skickar in svaret kan jag vinna ett presentkort!

Denne artikkelen er referert i: More lies, damned lies and statistics.

Kategorier: livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2003-11-02 12.18.20 CET
  • Namn: Roger Irve Karlsson
  • Vävplats: http://hem.spray.se/irve
  • Sänt från: h177n7c1o254.bredband.skanova.com

Tack för uppskattningen! Fast du har ju en pedagogisk roll att fylla i och med att du gör översättningar till svenska. Genom att förklara på ett adekvat sätt påverkar du faktiskt folk och uppmuntrar dem att utveckla sina kunskpaer.

Peter svarar: Hmm, jag tror jag kryssar i ”stämmer ganska bra” på den frågan, då. Det var också en del lite otydliga frågor, tyckte jag. Fast det kanske förstås är jag som inte förstår mig på språket...

  • Datum: 2003-11-04 18.53.05 CET
  • Namn: Roger Irve Karlsson
  • Vävplats: http://hem.spray.se/irve
  • Sänt från: h200n2c2o254.bredband.skanova.com

Och du har ju som bekant gått en kurs i norska.

Peter svarar: Jo, det har jag ju. Men det är inte alltid det hjälper... Men nu har jag fått svar på det jag funderade på, och jag postade kuvertet med svarsformuläret imorse på väg till jobbet.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se