Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Datumfusk

Publisert: Tirsdag 2003-10-28. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Någonting jag verkligen hatar är företag som fuskar med fakturadatum, något som är väldigt utbrett i faktureringsvärlden. Det ser fint ut på papperet att ha 14 eller 28 dagars betalningsfrist, men när fakturan inte ramlar in i brevlådan förrän en och en halv vecka efter det så kallade ”fakturadatumet”, då är det genast inte så trevligt längre. Min faktura från Canal Digital är sådan, den är daterad till den 15 oktober, men skickades inte ut till mig förrän i fredags eller i lördags (jag var bortrest i helgen, så jag vet inte exakt), vilket är runt tio dagar efter fakturadatumet. Sista betalningsdatum är satt till på lördag, men jag tänker betala den först en vecka senare i protest. Det tar inte över en vecka för ett vanligt brev att komma fram.

Min mobiltelefonoperatör Ventelo är lika illa, de daterar sina räkningar långt före utskicksdatum. Jag tog kontakt med deras kundtjänst för en tid sedan, men då blånekade de om att de skulle ha satt det i system. Egentligen borde jag väl byta operatör, men de är väldigt billiga på samtal till Sverige, och sådana ringer jag en hel del av.

Om nu de som sänder ut räkningar har satt i system att fuska med datumen, då kanske man själv borde sätta det i system själv att ignorera inbetalningsdatumet? Det vore bara rätt åt dem!

Denne artikkelen er referert i: More fiddling with dates, Flere fakturaer til folket samt NRK jukser med fakturadato.

Kategorier: kverulanse. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2003-10-30 00.07.35 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: 213.214.225.118

Ja, det där känns bekant. Ett bra exempel var när jag beställde en tjänst från Danmark som skulle betalas inom tio dagar. Fakturan tog en vecka på sig att komma, och OJMR var brevet ändå poststämplat i Köpenhamn dagen efter att jag lagt beställningen. Efter att ha kontaktat företaget fick jag naturligtvis ytterligare några dagars tidsfrist. Det finns kanske alltså viss möjlighet att postgången, speciellt mellan avlägsna länder (som t.ex. Sverige, Norge, Danmark och Finland) kan bli fördröjd upp till en vecka. För brev som saknar datumstämpel från postkontoret är det svårare att se i vilken utsträckning faktureraren (faktören?) fantiserar.

  • Datum: 2003-10-30 20.01.07 CET
  • Namn: Roger Irve Karlsson
  • Vävplats: http://hem.spray.se/irve
  • Sänt från: h190n7c1o254.bredband.skanova.com

Du är för skön! Pricksäker och helt konsekvent!

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se