Hoppa över introduktion.

VargaBlogg

Betraktelser från en svensk i Norge.

Här hittar du mitt lilla klotterplank där jag skriver saker jag tänker på.

I min blogg skriver jag om livets små och stora orättvisor, om skräppost, veterandatorer, brädspel, norrmän, aktuella och inaktuella händelser, teknik och vadhelst annars som faller mig in – med andra ord en salig röra. Alla åsikter som skrivs ut är naturligtvis mina egna, och alla likheter med levande personer är självklart avsiktliga.

Dessa sidor använder automatiskt språkval, om du hellre vill läsa på engelska kan du välja denna sida istället. Se hjälpen för information om hur du får din vävläsare att välja rätt språk automatiskt. En månadsöversikt är också tillgänglig.

© Upphovsrätt till all text och bild ägs av Peter Krefting, såvida inte annat anges. Mer om författaren.

Datumfusk

Publicerad: Tisdag 2003-10-28.

Någonting jag verkligen hatar är företag som fuskar med fakturadatum, något som är väldigt utbrett i faktureringsvärlden. Det ser fint ut på papperet att ha 14 eller 28 dagars betalningsfrist, men när fakturan inte ramlar in i brevlådan förrän en och en halv vecka efter det så kallade ”fakturadatumet”, då är det genast inte så trevligt längre. Min faktura från Canal Digital är sådan, den är daterad till den 15 oktober, men skickades inte ut till mig förrän i fredags eller i lördags (jag var bortrest i helgen, så jag vet inte exakt), vilket är runt tio dagar efter fakturadatumet. Sista betalningsdatum är satt till på lördag, men jag tänker betala den först en vecka senare i protest. Det tar inte över en vecka för ett vanligt brev att komma fram.

Min mobiltelefonoperatör Ventelo är lika illa, de daterar sina räkningar långt före utskicksdatum. Jag tog kontakt med deras kundtjänst för en tid sedan, men då blånekade de om att de skulle ha satt det i system. Egentligen borde jag väl byta operatör, men de är väldigt billiga på samtal till Sverige, och sådana ringer jag en hel del av.

Om nu de som sänder ut räkningar har satt i system att fuska med datumen, då kanske man själv borde sätta det i system själv att ignorera inbetalningsdatumet? Det vore bara rätt åt dem!

Detta inlägg refereras i: Mer datumfusk, Mer fakturor åt folket samt NRK fuskar med fakturadatum.

Kategorier: kverulans. Dela: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikeln är äldre än 14 dagar och går därför ej längre att kommentera.

Friskrivningsklausul: För upphovsrätten till kommentarerna svarar respektive författare. Vävplatsägaren tar inget ansvar för innehållet i kommentarerna. Opassande kommentarer kommer att raderas.

  • Datum: 2003-10-30 00.07.35 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: 213.214.225.118

Ja, det där känns bekant. Ett bra exempel var när jag beställde en tjänst från Danmark som skulle betalas inom tio dagar. Fakturan tog en vecka på sig att komma, och OJMR var brevet ändå poststämplat i Köpenhamn dagen efter att jag lagt beställningen. Efter att ha kontaktat företaget fick jag naturligtvis ytterligare några dagars tidsfrist. Det finns kanske alltså viss möjlighet att postgången, speciellt mellan avlägsna länder (som t.ex. Sverige, Norge, Danmark och Finland) kan bli fördröjd upp till en vecka. För brev som saknar datumstämpel från postkontoret är det svårare att se i vilken utsträckning faktureraren (faktören?) fantiserar.

  • Datum: 2003-10-30 20.01.07 CET
  • Namn: Roger Irve Karlsson
  • Vävplats: http://hem.spray.se/irve
  • Sänt från: h190n7c1o254.bredband.skanova.com

Du är för skön! Pricksäker och helt konsekvent!

| | Senaste inläggen | Denna månad | Alla månader och kategorier

Denna sida läses bäst på Internet.

peter@softwolves.pp.se