Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Reflexion över svårhittade objekt

Publisert: Lørdag 2003-10-18. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Eftersom den mörka årstiden har anlänt tyckte jag att det var dags att inhandla en reflex till min vinterjacka, då jag saknat en sådan ända sen jag köpte den förra vintern. Sagt och gjort, jag begav mig upp till köpcentret och började leta.

Det hade jag inte mycket för, det fanns inte en endaste butik som sålde dylika! Och då var jag ändå inne på järnaffären, sportaffären, flera klädaffärer (här tänkte jag länka till H&M:s vävplats, men där stöter jag bara på ett bortvisningsskript), apoteket, prylbutiken och kiosken. Ingen av dem hade, så jag gick till bensinmacken intill, vilka hänvisade till bildelsbutiken, som inte heller hade några, utan tyckte jag skulle testa i cykelbutiken i nästa kvarter. De hade förvisso reflexvästar, men inga vanliga små reflexer.

Jag förstår inte, en så grundläggande vara som en reflex, ska det vara så svårt att få tag på?

[Uppdatering]

Denne artikkelen er referert i: Fast reflexes, More on reflectors samt Reflections on posts past.

Kategorier: livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2003-10-19 15.32.56 CEST
  • Namn: Roland Casselbrant
  • Vävplats: http://www.casselbrant.net
  • Sänt från: as3-2-3.ang.s.bonet.se

Som god medborgare i ett i-land har jag hörsammat problemet och nu ligger två reflexer i ett brev på väg till Oslo. Jag bokför detta som u-landshjälp *he he*.

  • Datum: 2003-10-21 17.03.29 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: yestravel.com

Som sagt.. här i Sverige saluförs bara hos Biltema såväl reflex i snöre, som självhäftande reflexer och reflexband på rulle. Clas Ohlson har också reflexfilm och några självhäftande reflexer. Det finns säkert dussintals med andra butiker och kedjor som saluför allehanda reflekterande föremål. Är du säker att du inte råkade ut för en språkförbistring så butikspersonalen missförstod vad du letade efter?

Peter svarar: Nej då, mina kollegor förstod mig alldeles utmärkt... Biltema och Clas Ohlson finns bägge här i stan, så de kan jag ju testa. Jag har fått tipset att kolla med banker och försäkringsbolag också, jag ska leta vidare.
Och nu har jag fixat så att jag får brevkopia på bloggkommentarerna igen, jag hade helt missat den här...

  • Datum: 2003-10-24 16.34.10 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: yestravel.com

Försäkringsbolag kan jag förstå, men bank? Har du provat skivaffären? Om inte annat har de kanske några CD som de dumpar billigt. Det är visserligen inte reflekterande som en riktig reflex, men bättre än ingenting (om nu inte Roland skickat dig två redan).

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se