Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Stormarknad

Publisert: Lørdag 2003-10-04. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

I ett försök att bryta den vanliga tristessen tog jag en tur förbi den lokala stormarknaden. Inte för att jag hade något större behov av att köpa något där (mer än mat, men det kunde jag lika gärna ha köpt i kvartersbutiken), men ändå. Eftersom min bror fyller år om en månad, och det snart är jul, så tittade jag lite efter presentidéer, jag är alltid så dålig på att komma på saker. Fast jag hittade något som jag tror skulle bli en perfekt födelsedagspresent åt min bror, fast det är bäst att jag inte skriver vad, ifall han mot förmodan skulle läsa det här.

Men jag är helt säker på att den skulle uppskattas.

Eftersom jag också fyller år snart (nåja, nästan två månader kvar), är det väl dags att börja fundera på en önskelista för mig själv också snart.

Idag kom förresten några böcker jag beställt från Amazon. Jag var lite förvånad, jag hade inte väntat dem förrän nästa vecka. Jag kan nu stoltsera med att vara ägare till en grå påse i säckväv med påskriften ”United States Postal Service”, i vilken paketet i sin tur låg.

Jag gillar att Norge inte har moms på böcker, och att man kan ta in böcker tullfritt, i Sverige riskerade man alltid att få betala en massa extra när man beställde från USA på det viset.

Kategorier: bøker, livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2003-10-23 11.56.30 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: yestravel.com

Min bror fyller år om några veckor. Han önskar sig ett Othello brädspel ... i 35-årspresent.

Peter svarar: Brädspel är kul!

  • Datum: 2003-10-24 16.37.26 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: yestravel.com

Något jag inte kan förlika mig med är alla "skinnade" spel, för att använda ett anglicistiskt begrepp: * Star Wars Monopol * Sagan om Ringen RISK * Robinson Fia med knuff (ok, det sista har jag inte sett) Vore det inte bättre (om än något besvärligare) att hitta på nya, varierade brädspel som är naturligt förankrade i det sammanhang spelet utspelas?

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se